perjantai 23. tammikuuta 2015

Kiinan historia - Mongoli soturit

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Genghis_Khan_The_Exhibition_%285465078899%29.jpg
Mongolivaltakunta oli 1200-luvulla Aasiassa suuria alueita hallinnut valtio. Tšingis-kaanin ja hänen lapsiensa johdolla mongolien sotajoukot valloittivat alueen, joka ulottui Koreasta Puolaan ja Suomenlahden rannalle, sekä turkkiin ja koko Kiinan alueelle. Mongoli joukot olivat järjestelmällisiä ja kurinalaisia. Armeijaan kuului 15-60 vuotiaat miehet.

Mongoli soturit olivat taitavia jousimiehiä. He osasivat ampua tarkasti hevosen selästä ratsastaessaan ja jousi oli heidän tärkein aseensa. Jousen lisäksi he käyttivät aseinaan sapeleita. Mongoli joukot liikkuivat nopeasti, joten heidän haarniskansa olivat kevyitä ja niissä liikkuminen helppoa.

Opiskellessani Mongoli-imperiumista minua kiinnosti lähinnä heidän soturinsa ja kuinka he olivat onnistuneet valloittamaan niin suuren alueen maailmasta. Soturit, heidän aseensa seka sotataktiikat kiinnostavat minua ja siitä syystä minusta oli mielenkiintoista lukea aiheesta. En juurikaan tiennyt mongoleista ennalta, joten opin paljon uutta. Tietolähteitä aiheesta ei löydy paljoa wikipedian lisäksi.



Lähteet:
  • http://fi.wikipedia.org/wiki/Mongolivaltakunta

1 kommentti:

  1. Ihan hyvä, tiivis paketti mongolisotureista. Lopussa viittaat siihen, että opit paljon. Kerro kuitenkin, mitä opit.. Mutta älä kuitenkaan väitä, että aiheesta ei löydy paljon tietoa ;)

    VastaaPoista